headershadow

Latest Blogposts

"In je eentje ontwerp je geen business model": Dolf Flinker over het private seminar Business Modelling

Dolf Flinker, deelnemer seminar ontwerpen business model

“In je eentje doe je dit niet: Daarmee sloeg een deelnemer van het private seminar Business Modelling de spijker precies op z’n kop."

In deze gastblog legt Dolf Flinker, een van de 12 deelnemers aan het private seminar Business Modelling, uit waarom hij dit seminar waardevol vond voor zijn eigen ontwikkeling als ondernemer.

"De waarde van een middag met Ian Muller en Elise de Bres gaat verder dan de kennis die ze geven over de inhoudelijke kant van het Business Model Canvas. Want hoe het er uit ziet en hoe je het gebruikt, kun je ook via het internet opzoeken. En er zijn uitgebreide boeken over geschreven.

Voor mij geldt in ieder geval dat ik veel meer opsteek van iemand die me uitlegt wat het is, hoe het werkt en wat ik er mee kan doen. Vanuit de groep worden praktische vragen gesteld, leer je van elkaar door samen oefeningen te doen en krijg je direct feedback als je onduidelijk bent!

Leg maar eens in het kort uit waar je voor staat, wat je aanbiedt en waarom klanten bij jou moeten zijn. Poeh!

Prikkeling tot nadenken

Deze middag werden wij, de 12 deelnemers, vooral geprikkeld om na te denken over de eigen business en de keuzes die je maakt. En dat doe je vaak veel te weinig.

Of je nu een startende ondernemer bent of al wat langer meedraait, op dit seminar ben je echt bezig met het fundament van je bedrijf. Even een paar uurtjes de waan van de dag laten voor wat het is en je concentreren op jouw uitgangspunten.

 Concrete vragen

Vragen die we voorgelegd kregen waren bijvoorbeeld:

  • Wat is je persoonlijke visie (waarom doe je wat je doet)
  • Wie zijn je klanten en wat drijft ze
  • Wat is jouw toegevoegde waarde voor die doelgroep
  • Welke oplossing bied jij
  • Waarom moeten klanten direct aan jou denken als ze een oplossing zoeken

Het Business Model Canvas

Het Business Model Canvas is een praktisch hulpmiddel om op alle vragen over je bedrijf en hoe je dat aanpakt, te kunnen beantwoorden.  Of dat nu gaat over de aanschaf van bijvoorbeeld een printer of met welke partners je gaat samenwerken, de acquisitie die je gaat plegen of de communicatie kanalen met je klanten.

Het model dwingt je op een prettige manier om te plannen o.b.v. nadenken en te kiezen obv duidelijkheid. Zodat onder de streep duidelijk wordt wat het kost (geld en tijd) en wat het allemaal oplevert.

Creatief proces geeft rust

Het is ook een creatief proces. Juist door hier samen over te praten en mee bezig te zijn is het resultaat veel groter dan wanneer ik het alleen zou doen.

Werken aan je business model tijdens het private seminar Business Modelling

Groepsopdracht tijdens het private seminar Business Modelling

Plenair, in 2-tallen of in kleine groepjes ontstond er tijdens dit seminar in ieder geval voor mij een duidelijker totaaloverzicht van alles wat er bij mijn business komt kijken. En dat geeft rust!

Ervaren begeleiding

Ian en Elise leiden de goed voorbereidde middag moeiteloos en met plezier. Ze vullen elkaar aan en wisselen elkaar af zodat je geconcentreerd blijft. Ze beheersen het onderwerp en praten veel vanuit de praktijk. Beide hebben merkbaar veel ervaring met groepen. Prettig.

Ian Muller en Elise de Bress

Ian Muller en Elise de Bress leggen de deelnemers aan het private seminar Business Modelling uit hoe je een business model ontwerpt.

Wil je inzicht in je eigen bedrijf? Wil je een goede basis vanwaaruit je vervolgens je strategische businessplan, je marketingplan, je financiële plan, je communicatieplan en de ontwikkeling van je producten en diensten kunt opzetten? Dan is deze middag een absolute aanrader.

Ik ben in elk geval blij dat ik er bij was."

Dolf Flinker, Leefstijl Coach

(www.leefstijlkompaz.nl)

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Ian Muller is eigenaar van Windkracht62, strategisch adviseur en innovatiemanager. Windkracht62 biedt een platform aan ondernemers, instellingen en uitgevers die internet met succes willen inpassen in hun business. Met meer dan 20 jaar ervaring in de publicatie en media branche helpt en coacht hij ondernemers met hun bedrijf.
Meer over

0 reacties op “"In je eentje ontwerp je geen business model": Dolf Flinker over het private seminar Business Modelling

Plaats een reactie


*