headershadow

Latest Blogposts

Allemaal andersdenkenden | Omgaan met cultuurverschillen

Allemaal andersdenkendenAllemaal andersdenkenden is simpelweg het allerbeste boek over cultuurverschillen tussen landen en bedrijven.

De schrijver, Geert Hofstede, heeft jarenlang bij IBM onderzoek gedaan naar de cultuurverschillen tussen tientallen landen waar IBM vestigingen had.

Aan de hand van deze gegevens heeft hij het Hofstede model gemaakt waarin een cultuur overzichtelijk of meetbaar gemaakt kan worden. Dit helpt om doeltreffender te communiceren met mensen uit een andere achtergrond.

Het model is zo waardevol gebleken dat het de afgelopen 50 jaar weliswaar is aangevuld, maar nog steeds het leidend model is voor onderhandelaars en zakenmensen die met andere culturen te maken hebben.

Allemaal Andersdenkenden legt uit hoe dit model werkt, en geeft een overzicht van de resultaten van veel landen. Op de site www.geert-hofstede.com staat de data van nog meer landen. Je kunt daar ook landen met elkaar vergelijken.

Ondernemers die in het buitenland actief willen zijn zullen zich een hoop frustraties besparen als ze eerst dit boek lezen.

Klik hier om het boek 'Allemaal Andersdenkenden' te bestellen via www.boeken-kopen.nl.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “Allemaal andersdenkenden | Omgaan met cultuurverschillen

Plaats een reactie


*