headershadow

Latest Blogposts

De ZIN aan het werk

De ZIN aan het werk, over bezieling in leven en werken

De ZIN aan het werk, van Marlou van Paridon

De ZIN aan het werk is een bijzonder boek en heel geschikt bij het zoeken en vinden van je persoonlijke missie.

Marlou van Paridon, de auteur, studeerde Philosofy of Management and Organisations. Ze werkte ruim 25 jaar in managementfuncties bij bedrijfsleven en overheid. Maar ze is ook al jaren reisjournaliste en zelfstandig uitgever.

Zelf ziet ze haar boek als een filosofische zoektocht naar de zingeving in leven en werken. Ze constateert daarbij dat het nogal eens wringt tussen werk en zingeving. Werk kan een inspiratiebron zijn, maar zet mensen ook vaak onder druk.

Bij haar benadering van dit fenomeen, put Van Paridon uit het werk van klassieke filosofen als Aristoteles, Plato en Socrates. Maar ze doet ook een beroep op de denkkracht vanuit de huidige praktijk.

Voor dit boek werden 17 personen, werkzaam in uiteenlopende beroepen, geïnterviewd. Van hoogleraar en fietsenmaker tot kunstenaar en bankdirecteur. Zij vertellen allemaal hun eigen verhaal over de manier waarop ze hun leven zin geven via hun werk.

Al deze praktische inzichten koppelt Van Paridon aan haar theorie. Ze vraagt zich af waar zin vandaan komt. Haar antwoord luidt dat zin ieders bron is, maar voor een groot deel ongebruikt opgeslagen ligt in het onderbewuste.

Tegelijk constateert ze dat het geven van zin ook noodzakelijk is. Het zorgt voor kwaliteit van leven en werken. Zin kan bovendien zorgen voor intrinsieke motivatie en bezieling.

Juist in deze tijd van crisis blijft de ZIN overeind wanneer waarden wankelen. Wanneer de mogelijkheden tot materiële motivatie verminderen, is zingeving van binnenuit nog belangrijker. Het vormt een antwoord op problemen als groei om de groei en op dubbele agenda's van zakenpartners.

Daarmee biedt De ZIN aan het werk een kans aan ons allen om dicht bij ons zelf te blijven, wanneer we op zoek gaan naar de grenzen van onze mogelijkheden in werk en privé leven.

En wat maakt dit boek dan zo bijzonder. Marlou van Paridon is er in geslaagd om de zweverigheid die rond een onderwerp als zingeving cirkelt, buiten de deur te houden. Ze gaat daarmee recht op haar doel af, gebruikt haar scherpe theoretisch inzicht en benut tegelijk haar vermogen om zeer verschillende mensen in de zelfde taal te laten vertellen over hun oplossingen bij het vinden van hun persoonlijke missie.

Klik hier om De ZIN aan het werk te bestellen via Schitteringfilosofie.nl.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Ian Muller is eigenaar van Windkracht62, strategisch adviseur en innovatiemanager. Windkracht62 biedt een platform aan ondernemers, instellingen en uitgevers die internet met succes willen inpassen in hun business. Met meer dan 20 jaar ervaring in de publicatie en media branche helpt en coacht hij ondernemers met hun bedrijf.
Meer over

0 reacties op “De ZIN aan het werk

Plaats een reactie


*