headershadow

Latest Blogposts

The 4-hour workweek

250px-The_4-Hour_Workweek_(front_cover)The 4-hour workweek van Tim Ferriss is een van de bekendste boeken ooit over Time Management, hoewel time management niet het juiste woord is. In dit boek lees je geen tips hoe je meer doet in minder tijd, of hoe je je dag moet indelen aan de hand van tabellen of schema's.

Ondanks dat grote delen van het boek over time management, het opzetten en runnen van bedrijven en het organiseren van werk gaan, is het eigenlijk niet eens een boek over bedrijfskunde of ondernemerschap. Het is een boek over het vaststellen en bereiken van je dromen en hoe je een actief leven leidt.

Zelfhulp clichés die je vaak leest in boeken over geluk of succes worden in The 4-hour workweek ingeruild voor praktische stappen, advies, hulpmiddelen en opdrachten om je uit je comfortzone te halen.

En je zult zeker buiten je comfortzone komen als je de adviezen in dit boek volgt. Een paar opmerkelijke voorbeelden zijn: 'Doe 80% minder werk', 'Je kan alles outsourcen (zelfs je huwelijkse ruzies)' en 'Reageer niet op noodgevallen'.

Soms lijkt het boek wel erg optimistisch. De adviezen gaan vaak in tegen geaccepteerde waarden als arbeidsethos, klantgerichtheid en flexibiliteit. Behalve Tim Ferriss zijn er weinig mensen die zo'n boek zouden durven schrijven.

Tim Ferriss is dan ook geen doorsnee coach of manager. Zo moedigt hij in zijn gastcolleges op Princeton studenten aan om in contact te komen met beroemdheden, en geeft degenen die dat op de origineelste manier doen vakanties cadeau. Daarnaast heeft hij het wereldrecord voor de meeste tangospins per minuut, spreekt hij 6 talen vloeiend en is hij na slechts een paar maanden training al kickboks kampioen geworden door de regels goed te lezen en 'truckjes' te verzinnen die anderen nog nooit verzonnen hadden.

Klik hier om 'The 4-hour workweek' te bestellen via boeken-kopen.nl.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “The 4-hour workweek

Plaats een reactie


*