headershadow

Latest Blogposts

Authentiek leiderschap, ontdek en leef je persoonlijke missie

Authentiek leiderschap

Authentiek leiderschap door Bas Blekkingh

Authentiek leiderschap door Bas Blekkingh is geschreven vanuit een duidelijk model waarbij het doel is dat de lezer zijn of haar persoonlijke missie ontdekt.

Stel, je bent succesvol manager, hebt veel eindverantwoordelijkheid en je oefent je functie al jaren met veel plezier uit. Maar dan merk je dat het plezier langzaam afneemt. Je werk geeft je minder voldoening. Je krijgt er geen grip op wat daarvan de oorzaak is. Je zoekt verbetering, maar zit vast in een patroon.

Voor die manager is Authentiek leiderschap het aangewezen boek. De basis van deze uitgave is een in de praktijk getoetst model, het zeven-schillenmodel, waarbij elke schil de lezer dichterbij de kern van zichzelf brengt.

Waar het daarbij om gaat is dat je je afvraagt wat jouw normen en waarden in het leven zijn, waar sta je voor, wat is jouw missie. Stapsgewijs ontdekt de lezer wat voor hem het antwoord is op deze essentiële kwesties. Maar vooral ook hoe hij zijn missie waar kan maken, hoe hij als authentiek leider anderen inspireert en zelf gelukkiger wordt.

Het model werkt als een 'zelfcoachingsconcept'; de lezer wordt persoonlijk aangesproken. Authentiek leiderschap is een soms confronterend boek dat iedere eindverantwoordelijke, coach, trainer of docent zal inspireren tot het creëren van een omgeving waarin prestaties en geluk de ruimte krijgen en  elkaar positief beïnvloeden.

Blekkingh ontwikkelde hiertoe het 'zeven schillen-model'. Daarbij wordt in elke schil een probleem-aspect behandeld. Voorbeelden daarvan zijn: beleving van de omgeving, zelfbeeld, communicatieproblemen, cultuurconflicten en gedrag. Blekkingh adviseert de gebruiker van het model om op zoek te gaan naar een beter zelfbeeld en uiteindelijk authentiek leiderschap te bereiken.

Bij het boek Authentiek leiderschap hoort een cd-rom en de site www.authentiekleiderschap.nl. De cd-rom bevat:

  • opdrachten en uitwerkingen
  • vaardigheden voor authentiek leiderschap
  • 8 cases gepresenteerd als interactieve oefening
  • samenvattingen per hoofdstuk in tekst en audio
  • wisselnde 'stelling van de dag'

Op www.authentiekleiderschap.nl staan voorbeelden van missies en cases en een community om ervaringen te delen.

'Authentiek leiderschap' is een soms confronterende methodiek. Wie doorzet krijgt echter werkelijk perspectief op een omgeving waarin prestaties en geluk de ruimte krijgen en elkaar positief beïnvloeden.

Klik hier om 'Authentiek leiderschap' te bestellen via boeken-kopen.nl.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Ian Muller is eigenaar van Windkracht62, strategisch adviseur en innovatiemanager. Windkracht62 biedt een platform aan ondernemers, instellingen en uitgevers die internet met succes willen inpassen in hun business. Met meer dan 20 jaar ervaring in de publicatie en media branche helpt en coacht hij ondernemers met hun bedrijf.
Meer over

0 reacties op “Authentiek leiderschap, ontdek en leef je persoonlijke missie

Plaats een reactie


*