headershadow

Latest Blogposts

En nu laat ik mijn baard staan

Boek over creatief ondernemen en inspireren

De visie van Leen Zevenbergen op creatief ondernemen

'En nu laat ik mijn baard staat', van Leen Zevenbergen is een boek dat aanzet tot creatief en innovatief ondernemerschap. Eigenlijk is het boek bedoelt voor ondernemers die blijven steken in het denken. Die niet in staat zijn hun persoonlijke missie te realiseren.

Die ondernemers moeten de knop omzetten betoogt Zevenbergen. In het dagelijks leven maakt hij ze regelmatig mee. Als denktank, klankbord en coach bij grote ondernemingen. En zijn motto luidt dan stevast dat de knop eerst om moet.

'De stropdas moet af, benen op het bureau, fris in de bovenkamer, voor je het weet groeien er stoppels uit je gladgeschoren imago en voel je je een stuk creatiever'.

Het boek is opgedeeld in vier segmenten: Creatief, Ondernemen, Sprankelen en Inspireren. Maar eigenlijk gaat het over de componenten die maken dat iemand zijn droom ook daadwerkelijk gaat realiseren.

Dat begint volgens Zevenbergen juist met niets doen. Een afgrijselijke gedachte voor hele volgsstammen ondernemers en managers. Zij willen rust aan het front, een markt die floreert en navenante winstcijfers.

Zij vergeten dat innovatie niet kan plaatsvinden zonder je nek uit te steken. Daarvoor moet je allereerst een droom hebben. Een idee creëren. Een visie ontwikkelen en een persoonlijke missie opstellen.

Daarna komt het aan op durven door te zetten. Zevenbergen staat uitvoerig stil bij het fenomeen dat veel ondernemers parten speelt. Zij blijven steken in de fase van het denken. Denken dat culmineerd in een mooi businessplan, maar nooit realiteit wordt.

In plaats daarvan pleit Zevenbergen om het durven in plaats te zetten voor het denken: 'Durf eerst. Neem een stap en kijk wat er gebeurt. Met je omgeving en met jezelf. maak een proefproduct en ga gesprekken met mogelijke klanten aan. Verzamel reacties. En wees niet bang dat je droom verguist of verworpen wordt.'

Klanten zijn hierbij heel belangrijk, maar voor veel ondernemers ook erg eng aldus Zevenbergen. Hij daagt de ondernemer uit over die angst heen te stappen. En dan echt, door daadwerkelijk op de klanten af te stappen, ze te bezoeken, met ze in gesprek te gaan en te horen wat ze van je producten en dienstverlening vinden.

Tenslotte pleit Zevenbergen voor het plezier dat gepaard kan gaan met werk, het contact met klanten, partners. de inspiratie die je kunt putten uit het doorzetten.

Naast een boek dat inspiratie biedt is 'En nu laat ik mijn baard staan'ook een inspirerend geschreven boek. Het plezier spat er van af en je krijgt daadwerkelijk meteen zin om er mee aan de slag te gaan. Dat is wellicht nog de grootste verdienste van Zevenbergen.

Klik hier om 'En nu laat ik mijn baard staan'te bestellen via 'Boeken-kopen.nl'.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Ian Muller is eigenaar van Windkracht62, strategisch adviseur en innovatiemanager. Windkracht62 biedt een platform aan ondernemers, instellingen en uitgevers die internet met succes willen inpassen in hun business. Met meer dan 20 jaar ervaring in de publicatie en media branche helpt en coacht hij ondernemers met hun bedrijf.
Meer over

0 reacties op “En nu laat ik mijn baard staan

Plaats een reactie


*