headershadow

Latest Blogposts

Kaas

KaasKaas, van Willem Elschot, hoort eigenlijk niet in deze bibliotheek thuis. Het is een roman, en geen non-fictie informatie zoals de andere boeken. Maar omdat het een leuk boekje is en het over een ondernemer gaat schrijf ik er toch over.

Het boek gaat over Frans Laarmans, een klerk bij de General Marine and Shipbuilding Company die via een rijke vriend de kans krijgt om ondernemer te worden en in edammer te gaan handelen. Het probleem, Frans haat kaas!

De hoofdpersoon valt met zijn onderneming van valkuil in valkuil. Behalve zijn optimisme heeft hij weinig ondernemerskwaliteiten en hij is eigenlijk vooral gedreven door prestige en makkelijk geld verdienen. Aan het eind van het boek is hij dan ook blij dat hij weer bij zijn oude werkgever terug is.

Dit is ook meteen een les voor ondernemers. Als je twijfelt over ondernemerschap, dan zijn er zat boeken die je vertellen hoe dat moet en hoe leuk het is, dit boek benadrukt juist de vervelende kanten. Het is behoorlijk cynisch, maar heeft wel een boodschap.

Het boek kan ondernemers iets leren over zichzelf maar eerlijk gezegd ken ik geen ondernemers die veel met Frans Laarmans gemeen hebben. Voor de meeste lezers zal het dan ook niet meer zijn dan goede Nederlandse literatuur voor een rustige winteravond.

Klik hier om het boek 'Kaas' te bestellen via boeken-kopen.nl.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “Kaas

Plaats een reactie


*