headershadow

Latest Blogposts

REWORK | Minder is meer

ReWorkJason Fried en David Heinemeier Hansson hebben een duidelijke visie over het runnen van een onderneming. In het boek Rework leggen ze uit hoe je je bedrijf runt met de 'less is more' filosofie.

Jason Fried is mede-oprichter en CEO van 37Signals, een softwarebedrijf uit Chicago dat webapplicaties maakt en bekendstaat om zijn vooruitstrevende kijk op ondernemen en productiviteit. Fried blogt regelmatig op zijn site: 'Signal vs. Noise'.

David Heinemeier Hansson werkt bij 37Signals en is de ontwikkelaar van 'Ruby on Rails' een gratis ontwikkelplatform voor webapplicaties dat door 37Signals zelf gebruikt wordt, maar waarmee bijvoorbeeld ook Twitter en Groupon gemaakt zijn.

Het boek is verdeeld in thema's en hoofdstukken die over allerlei kanten van de bedrijfskunde gaan. De hoofdstukken zijn kort, één of twee pagina's, en hebben provocerende titels als 'Goed genoeg is prima', 'Drugsdealers doen het goed' en 'Curricula zijn blabla'.

Fried en Hansson overspoelen je in dit boek niet met theorieën of onderzoeken. Dit maakt het boek leuk om te lezen en de boodschap makkelijk te onthouden. Het boek heeft echt hands-on informatie voor alle onderwerpen waar een bedrijf mee te maken heeft.

Tijdens mijn studie heb ik regelmatig uitgebreide planningen of rapporten over de kleinste details gemaakt. Dit is soms nuttig, maar ik vond het niet leuk om te doen. Rework is anders, en daarmee één van de meest inspirerende boeken over bedrijfskunde die ik ooit gelezen heb.

Rework laat zien dat ondernemen meer gaat over een goed plan en inspiratie dan over cijfers achter de komma.

Klik hier om dit boek te bestellen via boeken-kopen.nl.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “REWORK | Minder is meer

Plaats een reactie


*