"Ben jij als Ondernemer of Uitgever op
zoek naar Meer Resultaat via Internet?
Heb je Alles al Geprobeerd, Zonder Succes?
Laat Mij je dan Helpen als Jouw Business Coach!"

 

Ian Muller
Ian Muller

 Mijn naam is Ian Muller, business coach en innovatie manager. Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam, waar ik ook studeerde. Na een korte loopbaan in de journalistiek, specialiseerde ik me als uitgever. Gedurende meer dan 20 jaar ontwikkelde ik binnen die branche vele marketing-, communicatie-, media-, publicatie- en educatie concepten. Vanaf 1999 houd ik me bezig met ondernemen op internet. Sindsdien heb ik jaar na jaar nieuwe en succesvolle online projecten uitgedacht en opgezet. Rond de eeuwwisseling was ik bijvoorbeeld een van de eerste educatieve uitgevers die een website bij leermethodes in het onderwijs ontwikkelde. Nu, meer dan 13 jaar later, komt online leren pas echt op gang. Mijn doorbraak beleefde ik in 2006. Als uitgeefdirecteur bij Koninklijke Van Gorcum ontwikkelde ik succesformules als 'Werken met Kwaliteit' en 'Teachers Channel'.

                 

Mijn grote Passie én Kracht...

Daarna ging het snel. In 2008 startte ik mijn eigen bedrijf, Windkracht62. Daarmee kon ik mijn werkelijke passie nog beter gestalte geven: het ondersteunen van ondernemers en uitgevers om meer omzet en resultaat te halen uit internet. Ik ben bewust onafhankelijk gebleven. Al mijn energie kan ik daardoor steken in wat mijn opdrachtgevers echt nodig hebben om succesvol te zijn op het web. Ik werk altijd 1 op 1 met hen samen. Daardoor komen we tot het beste resultaat. Jaarlijks adviseer ik zo tientallen ondernemers. Ik analyseer hun bedrijf en coach ze bij het vinden van de juiste koers. Waar nodig ondersteun ik ook als innovatie manager. Op die manier dwingen we daadwerkelijk succes af.

Ik geef veel (gratis) workshops, houd seminars en spreek op allerlei podia. Telkens weer vertel ik in alle openheid mijn geheime formule voor succesvol ondernemen op internet. Want ik ben er van overtuigd dat wanneer je al je kennis vrijuit deelt, je het vertrouwen van je opdrachtgevers ook werkelijk ‘verdient’.

Wat is dan dat geheim achter succesvolle Internet Business?

In de zomer van 2012 deed ik een aantal bijzondere ontdekkingen. Ik werkte toen aan een experiment op mijn eigen site. Tot dat moment gebruikte ik die site vooral als digitaal visitekaartje. Mijn opdrachten kwamen meestal voort uit bestaande persoonlijke relaties.

Ik wilde echter in de praktijk laten zien dat iedereen binnen enkele maanden zonder enige technische kennis en met een heel bescheiden investering een succesvolle internet marketing site kan opzetten en daarmee zijn omzet via internet kan verveelvoudigen.

Waar liep ik zelf tegenaan?

Veel problemen die ondernemers tegenkomen, heb ik in die periode voor mijn eigen site opgelost. Een kleine greep uit de obstakels die ik moest overwinnen:

Hoe loste ik de fundamentele vraagstukken op?

Ik begon deze problemen één voor één uit de weg te ruimen. Daarbij ontdekte ik hoe lastig dat was zonder goed fundament. Ik moest eerst deze basale vragen beantwoorden:

 

Wat was de juiste systematiek?

Ik herkende hierin veel vraagstukken van mijn opdrachtgevers. Ik begreep ook meteen dat ze niet los van elkaar stonden. Ik wilde ze daarom in één keer gezamenlijk oplossen. Dus ging ik op zoek naar een werkwijze om dat snel en doortastend te doen. En wat bleek: zo’n werkwijze bestond helemaal niet! Ik ben daar toen helemaal ingedoken. Ik deed research bij grote consultancy organisaties en raadpleegde een enorme dosis vaklitteratuur.

Vergeefs. Niemand bood een complete oplossing om deze vraagstukken adequaat te tackelen!

Toen heb ik zelf een sluitend systeem ontwikkeld. Daarbij gebruikte ik internationaal beproefde methodieken en tools waarvan bewezen is dat ze werken. Op die manier kreeg ik optimaal grip op mijn complete online business. Daarna loste ik de praktische vraagstukken op. Dat lukte me door de opgezette strategie direct te koppelen aan een actiemodel met daarin alle benodigde controlepunten, doelen en deadlines.

Binnen twee maanden was alles gereed voor de lancering van 'Business met Internet', het nieuwe online platform van Windkracht62.

En wat heb ik daarmee bereikt?

Met hulp van de nieuwe systematiek kon ik mijn dienstverlening in één klap drastisch verbeteren.

Het resultaat tot dusver?

Het concrete resultaat is dat in een jaar tijd via Windkracht62.nl 19 nieuwe opdrachtgevers mij hun vertrouwen schonken, bijna vier keer zo veel als het jaar daarvoor!

Waar loop Jij als Ondernemer of Uitgever Tegenaan?

Inmiddels heb ik mijn investering ruimschoots terugverdiend. Veel van de ondernemers en uitgevers die ik ontmoet, kunnen mijn succesverhaal echter nauwelijks geloven. Zelf worstelen ze al jaren met de juiste inzet van internet in hun bedrijf. Hoe kan ik als zelfstandig ondernemer (zonder personeel en technische bagage) dan wél slagen? Dat heeft alles te maken met die systematische aanpak die juist helemaal gebaseerd is op het structureel oplossen van alle bestaande knelpunten. Ik beschik daarmee over een beproefd concept. Ik leer andere ondernemers en uitgevers te denken volgens de zelfde systematiek als ik zelf heb toegepast, maar dan in hun eigen markt.

Een greep uit de belangrijkste problemen van ondernemers en uitgevers:

Mijn ervaring is dat veel van mijn opdrachtgevers het zaken doen via internet nog steeds beschouwen als iets dat ze 'er even bij doen'. Maar in deze tijd, waarin de ontwikkelingen heel snel gaan, kan dat eigenlijk niet. Bovendien staat online ondernemen niet los van de rest van je bedrijf. Alles hangt tegenwoordig met alles samen. Dat maakt het vinden van de juiste oplossingen complex. Ondernemers en uitgevers lopen daar vaak tegenaan. Bijna iedereen worstelt met de vraag hoe je online geld verdient. Het is een misvatting dat het publiek verwacht dat alles op internet gratis is. Consumenten besteden juist steeds meer via internet. De kunst is om een balans te vinden tussen weggeven en geld vragen.

Een bijkomstig probleem is het vinden van het juiste soort afrekenmodel. Het gaat daarbij niet alleen om een rendabele exploitatie, maar ook over het bepalen van de betaalsystematiek en de pricing. Vervolgens is het verrekte lastig om alle marketing instrumenten, communicatiemiddelen en publicaties zodanig uit te werken dat ze precies het effect bereiken waarvoor ze bedacht zijn. Er zijn zo veel mogelijkheden en zo veel (sub)doelen binnen je business. Hoe breng je daar orde in?

En wanneer ze eindelijk weet wat ze willen, lopen veel ondernemers en uitgevers aan tegen de vraag hoe je dit alles op de meest efficiënte manier, volgens de juiste technische standaarden en tegen de laagste kosten realiseert.

Hierbij ondervinden ze vaak één of meer van de volgende knelpunten:

Hoe kan Ik dat voor jou Oplossen?

Je weet nu wie ik ben en wat ik doe. Het verhaal hierboven is geen opgeblazen successtory van een consultant die wel even zal vertellen hoe het allemaal werkt. Het is niet zo dat ik (dure) adviezen geef en dan toekijk hoe je verder worstelt. Ik ben vooral een nuchtere persoon die heel veel ervaring heeft met alle aspecten die komen kijken bij het ondernemen en publiceren via internet. Ik kan heel goed luisteren en verplaats me snel in jouw business. Zelf kom ik voort uit het bedrijfsleven. Ik heb vele jaren nauw samengewerkt met de meest eigenzinnige ondernemers. Daarnaast leidde ik projecten binnen een grote multinational. Ik heb daardoor een fijn gevoel ontwikkeld voor wat ondernemers en uitgevers nodig hebben. Daardoor vind ik samen met jou uit hoe internet echt voor jouw bedrijf kan werken. Wat ik voor mezelf heb opgezet, is voor elk bedrijf en elke uitgeverij haalbaar. Ik doe niet anders dan bedrijven helpen meer resultaat te halen uit internet. Bovendien geniet ik er oprecht van om nauw samen te werken met vakgenoten.

Vaak heeft een opdrachtgever precies in het hoofd wat hij of zij wil bereiken. De vraag is alleen hoe dat wordt gerealiseerd. Daarin samen resultaat boeken, daar word ik elke keer opnieuw weer blij van.

Zo pakken we dat Samen aan!

Daarom ben ik beter dan wie ook in staat om je van A tot Z te ondersteunen. En daarbij je problemen één voor één uit de weg te ruimen. Mijn aanpak bestaat uit het ijzersterke systeem waarmee we stap voor stap het je hele business op poten zetten. Dat systeem bestaat uit vijf simpele fasen:

 1. Kaders afbakenen
 2. Een Business Model schetsen
 3. De strategie uitwerken
 4. Producten, diensten en communicatiemiddelen uitlijnen
 5. Het actieplan opstellen en afhandelen

succes-met-internet-gratis-ebook-door-ian-muller-200pxJe hebt wellicht één of meer van mijn (gratis te downloaden) e-books en e-papers gelezen. Daarin beschrijf ik stap voor stap wat je moet doen om je je hele onderneming compleet door te lichten.

Deze aanpak blijkt in de praktijk telkens weer effectief. Dat komt door twee factoren:

 1. Werkelijk alles wat je tegen kunt komen is in mijn systeem opgenomen
 2. Door de compacte opzet kun je elke fase snel uitvoeren.
Wat Maakt deze Werkwijze nu Bij Uitstek Geschikt voor Jou?

 

We pakken elk onderdeelvan je business stap voor stap bij de kop. Niets ontsnapt aan onze aandacht. Elk detail krijgt een plek in het actieplan. Jij innoveert daarmee je hele business op eigen kracht aan de hand van mijn systeem!

De tools die we aanbevelen automatiseren al je processen. De vindbaarheid in Google, het e- mail marketing beheer, je webwinkel, betalingen, analyses, alles wordt efficiënter. Daardoor kun jij de focus als ondernemer op de kern leggen: producten en diensten in de markt zetten!

Met een goede internet marketing strategie en de juiste inzet van online communicatie en social media bereik je veel meer potentiële klanten dat tot nu toe. Dat maakt dat de grenzen van je bereik vrijwel wegvallen.

Door het grote bereik in de markt én de nieuwe online mogelijkheden voor productontwikkeling, marketing en sales kun je vele malen meer omzet bereiken dan in de vertrouwde situatie. Daaraan zit bijna geen plafond.

Doordat je efficiënter werkt bespaar je kosten en mankracht. Je zult zien dat je nieuwe business niet alleen een hogere omzet haalt, maar ook een beter rendement op de omzet realiseert.

Je krijgt weer grip op je totale business en je armslag wordt ruimer. Daardoor krijg je weer de kans om te doen waar je het meest naar verlangt: ondernemen!

Je werkt niet met ingewikkelde modellen en theorie, maar gaat meteen aan de slag. Vanaf dag 1 staat jouw bedrijf centraal en draait alles om jouw resultaat.

 Mijn Aanpak Werkt Echt in Elke Branche…

Zelf breng ik alle onderdelen in praktijk waaruit mijn aanpak bestaat. Dat doe ik ook wanneer ik andere ondernemers en uitgevers begeleid. Ik heb dat inmiddels gedaan voor vele bedrijven en binnen zeer uiteenlopende markten en niches.

       

 

                   

 

                 

 

Qmodus windkracht 62

PsB Windkracht 62

Stienissen ian muller Inct ian muller

 

 

Het efficiency huis windkracht 62Wederzijds werkt ina mullerDe kunst logo ina mullerVL&DB ian muller

 

 

 

Alle fasen van mijn stappenplan heb ik talloze keren zelf, of samen met mijn opdrachtgevers, doorlopen. Ik kan wel zeggen dat ik eigenlijk alles heb meegemaakt.

Daarmee is mijn aanpak een 'uitgekiende formule' geworden. Die pas ik op elke situatie toe en we boeken er altijd resultaat mee.

Om je te laten zien hoezeer ondernemers uit heel uiteenlopende branches mijn aanpak waarderen laat ik enkele van hen even aan het woord:

Michiel van Beek, eigenaar en directeur Alpha Rainbow: "Ian Muller werkt professioneel en pragmatisch. Hij heeft ons prima geholpen met een duidelijk stappenplan"
Marloes-waanders windkracht62 150x150Marloes Waanders, eigenaar en directeur uitgeverij de Kunst: "Je hebt iemand nodig die je bij de hand neemt en vertelt hoe je het kunt aanpakken. Het is echt leuk om samen te brainstormen over de toekomst van je bedrijf”
Douwe Huizing, directeur Drents Archief: "Ian Muller is gedreven en stuurt naar een concreet resultaat"
Maaike Klinkhamer windkracht62 150x150Maaike Klinkhamer, directeur en eigenaar van Kerewin Consult: "Ian heeft me op een verfrissende manier geholpen om de problemen die mijn klanten hebben beter op te lossen"
Wim Ellens: eigenaar en directeur Art Revisited: "Ian helpt je denken te structureren en dat buiten de plat getreden paden"
Gea Vellinga Windkracht62Gea Vellinga: eigenaar en directeur Q-modus: "Ian is buitengewoon goed in het luisteren naar de onderliggende vraag"
Louwe Dijkema, eigenaar en algemeen directeur Van Gorcum, (ex) voorzitter VNO/NCW-Noord: "Ian Muller heeft met zijn brede ervaring een fijne neus voor nieuwe perspectieven. Hij paart dit aan analytische kracht, waardoor hij kansen in daden omzet"
Frank Stienissen Windkracht62Frank Stienissen, eigenaar en directeur Stienissen Media: "Ian Muller? Een brok energie en creativiteit! Hij begeleidt je helemaal en geeft handen en voeten aan je producten en diensten zodat je er geld mee kunt verdienen”

 

Samen zetten we Jouw online Bedrijf of Uitgeverij op volgens Mijn Programma, zodat je precies weet Wat je te Doen Staat!

Ik wil je graag persoonlijk helpen om jouw online business tot een succes te maken. Daarom heb ik al mijn kennis en ervaring gebundeld en samengebracht in een helemaal op jouw bedrijf gericht programma:

Het 'Business Coaching Programma'

Daarbij werk je intensief met mij samenwerken om jouw business stap voor stap op te zetten en tot een succes te maken. Ik wordt daarbij jouw persoonlijke 'Business Coach'!

Wat kun je Verwachten van het 'Business Coaching Programma'?

Jij ontvangt mij drie complete dagen als jouw Business Coach! Vooraf maak ik een screening van je online business of multimediaal communicatie project. Na elke sessie verzorg ik een tussentijds verslag. Ter afronding verwerk ik alle uitkomsten in een Praktische Strategie en Actieprogramma.

Dit zijn de drie modules:

Voor elke module heb ik een volledig programma ontwikkeld, waarin ik je persoonlijk begeleid. De aanpak per module verschilt. Er is één sterke overeenkomst: jouw onderneming staat helemaal centraal!Per module begeleid ik jou (en je team) de hele dag. Vooraf werk ik het programma specifiek voor jou op maat uit. Daarmee sluit dit 'Business Coaching Programma' naadloos aan bij de situatie in jouw bedrijf. Op de dag zelf leid ik je door het programma. Na afloop zorg ik voor een overzichtelijke rapportage met alle doorgenomen verbeter en actiepunten. Op die manier boek je het beste resultaat. Je kunt er bovendien meteen mee aan de slag.

Zo ziet het programma van de drie modules er uit!
Module 1. Doorlichten van je Hele Bedrijf, de Kaders en het Business Model

In deze module lichten we je hele business door stellen de gewenste verbeteringen vast zijn én ontwikkelen een totaalbeeld van je nieuwe online business of uitgeverij. Hierbij betrekken we de volgende factoren:

 • Doorlichten van je hele bedrijf nl.:
 • 1. Je website (vindbaarheid, communicatie, social media, e-mail marketing)
 • 2. Interactie via de site
 • 3. Digitale producten, diensten, publicaties
 • 4. Verkoop en marketingsystematiek
 • Je visie op ondernemen
 • De markt en jouw niche
 • Het profiel van je ideale klant
 • Klantwensen en behoeften
 • Jouw toegevoegde waarde
 • De relatie met je klant
 • Bronnen en activiteiten 
 • Partners en toeleveranciers
 • Exploitatie (kosten en baten)

We maken gebruik van mijn beproefde systematiek om snel en doeltreffend een totaalbeeld van je business op te bouwen. Hiermee ontwerpen we verschillende modellen, wegen de voor- en nadelen af, hakken knopen door en maken keuzes.

Module 2. Je Internet Marketing Strategie en Marketinginstrumenten

In deze module werken we het Business Model uit in een internet marketing en multimediale communicatie strategie. We doorlopen daarbij de volgende stappen:

 • Alle kennis verzamelen van de markt waarin je opereert
 • De plaats in de markt bepalen die je nu inneemt
 • Vastleggen wat je doelstelling is
 • Bepalen welke mogelijkheden je hebt
 • Destilleren van de strategie daaruit
 • Beperking tot één propositie en positionering van je merk
 • Vaststellen van je (online) marketing instrumenten nl:
 • 1. Complete klantgroep, vindbaarheid in Google (per segment)
 • 2. Open communicatie, interactie en social media (de klant kent jou)
 • 3. Besloten communicatie, e-mail en video marketing (jij kent de klant)
 • 4. Marketing, sales en lanceringen (in gesprek met je prospect)
 • 5. Gelaagde producten en dienstverlening (een klantrelatie opbouwen)
 • 6. Licenties (duurzame relatie met je klant)
 • 7. Publicaties en e-learning (verdieping van de relatie)
 • 8. High end producten (het meest waardevolle dat je te bieden hebt)
 • 9. Service en extra's (gratis tegenover betaald)

Samen maken we een grondige analyse van je huidige business. Aan de hand van je Business Model (je ambitie) werken we een complete strategie uit voor alle onderdelen van je nieuwe online business.

Module 3. Producten, diensten, communicatie en actieplan

Tijdens deze dag werken we alle producten, diensten, communicatie middelen, publicaties, e-learning en overige onderdelen van je business uit en stellen we je integrale actieplan op aan de hand van mijn checklist van 230 controlepunten. Stap voor stap bekijken we wat er te doen staat en hoe we dat aanpakken. Dit zijn de onderdelen:

 • Inrichting website en opzet sitemap
 • Opzet blog en andere website items
 • Ontwikkeling gratis aanbod op de site
 • Planning e-mail marketing programma
 • Werkplan social media
 • Uitwerking producten en diensten
 • Uitwerking publicaties en e-learning
 • Opzetten affiliate programma
 • Uitwerken verkoop systematiek
 • Opzetten distributie kanalen en webwinkel
 • Actieplan communicatie opstellen
 • Exploitatiemodel uitwerken
 • Monitor systeem opzetten

Aan het eind van de dag heb je een specifiek actieplan en een shortlist van de benodigde tools. Op basis daarvan kun je meteen van start met het project.

Doe mee met het 'Business Coaching Programma' en Reserveer mij Nu Direct als jouw 'Business Coach'!

VerkoopbuttonIanMullerSalespage

Wanneer ik als adviseur een groot bedrijf of organisatie begeleid, kost een compleet programma al snel meer dan 10.000 Euro. Geen probleem voor het grootbedrijf, instellingen of overheden, die me vragen hun projecten op basis van gedetailleerde research en marktonderzoek te begeleiden.

Voor (zelfstandig) MKB-ondernemers, uitgevers en startende bedrijven is zo'n langdurig proces met zulke hoge kosten niet haalbaar en wenselijk. Tegelijk bestaat bij hen juist grote behoefte aan een goede en praktisch ingestelde Business Coach .

Zelf vind ik het juist geweldig leuk om samen met zelfstandig ondernemers en uitgevers te werken aan hun business. Daarom heb ik juist dit Business Coaching Programma ontwikkeld.

In dit programma heb ik mijn systeem zo compact mogelijk samengebundeld. We bereiken op die manier snel en doeltreffend het beste resultaat tegen de laagste kosten!

Omdat het begeleiden en coachen van ondernemers en uitgevers mijn grote passie is, doe ik je nu een bijzonder voorstel.

Voor jou als Zelfstandig Ondernemer en/of Uitgever (met minder dan 5 werknemers) heb ik dit Speciale Aanbod:

Ben je zelfstandig ondernemer of directeur-eigenaar van een bedrijf  of uitgeverij met minder dan vijf medewerkers? Dan heb ik nu een fantastisch aanbod voor je:

Per module betaal je slechts € 797,- (exclusief BTW).

Ik biedt je daarvoor een compleet all-in programma:

Wie zich in één keer inschrijft voor alle modules, krijgt bovendien 25% korting op het hele bedrag (€ 600,- korting).

Je betaalt dan in totaal slechts € 1.791,- (ex. BTW).

Bovendien krijg je daar bovenop nog deze speciale bonus!

miwb-coaching-support(1)

Ik biedt je bovendien deze 'garantie' op mijn kwaliteit als jouw 'Business Coach'.

Ik werk graag met tevreden opdrachtgevers. Daarom bied ik iedereen die de samenwerking met mij aangaat de eerste sessie op proef aan. Bevalt mijn coaching je na die eerste dag niet, dan krijg je van mij je hele investering terug! Ik stort het bedrag dan meteen daarna retour op jouw rekening.

Neem nu een beslissing en laat deze unieke kans niet voorbij gaan!

Ga de Samenwerking met Mij aan voor 1 van de Modules of Kies Meteen voor het Totale 'Business Coaching Programma' en We gaan Direct aan de Slag!

Samenvatting van de inhoud van het 'Business Coaching Programma'

Alle modules en de bonus van het 'Business Coaching Programma' in vogelvlucht:

Klik hier om direct toegang te krijgen tot het 'Online Business Coaching Programma!