headershadow

Latest Blogposts

Het Business Model als Fundament onder elk nieuw Project of Innovatie met Internet

Business model als fundament van innovatie

Veel ondernemers starten hun innovatie met het ontwikkelen van nieuwe producten. Vroeg of laat komen zij er achter dat ze vergeten zijn een goede basis te leggen. Hun project blijkt mank te gaan aan verkeerde aannames.

Daarom beschouw ik het business model als fundament onder elk nieuw project of innovatie. Zeker voor projecten met internet!

Dat ondernemers het creëren van een business model overslaan komt vooral door onwetendheid. Vaak denken ze dat het ingewikkeld is of veel tijd kost. Niets is minder waar.

Op basis van mijn jarenlange ervaring met projecten op internet, heb ik een simpele werkwijze ontwikkeld. Daarmee creëer je het business model voor elke innovatie binnen een dag.

Om dit met succes te doen houdt je als ondernemer vast aan vier uitgangspunten:

  1. je eigen visie
  2. je niche 
  3. je klanten
  4. hun behoeften

Op basis daarvan ga je aan de slag.

Ik gebruik daarbij een eenvoudig model: het Business Model Canvas. In een andere blog licht ik toe hoe dat model werkt.

In deze videotraining laat ik je zien wat je zelf kunt doen om een business model te ontwikkelen.

Mocht je onzeker zijn over de wijze waarop je dit helemaal zelf aanpakt. En wil je een steuntje in de rug. Neem dan vooral contact met me op. Dan kom ik je één dag ondersteunen. Ik garrandeer je dat je na die dag een veel beter inzicht hebt ik je eigen business.

Ik voorspel je ook dat je daarna makkelijk de juiste vervolgstappen kun zetten.

In mijn ogen bestaat dat vervolg  uit drie fasen:

  • uitwerken van de marketing strategie
  • ontwikkelen van producten, diensten en communicatie
  • opzetten van een compleet actieplan, selecteren van tools en realiseren van je project

Ik wens je hier alle succes mee. Ben je benieuwd naar een eenvoudige manier om al deze fases te doorlopen, lees dan vooral mijn e-book: Wind, web, winst! Daarin beschrijf ik in 17 stappen het hele proces. In andere blogs op dit service en informatie platform, vindt je daarbij aanvullende informatie.

Mijn gratis e-book beschrijft stap voor stap hoe je een business model opzetEbook - Wind, Web, Winst - Business met Internet

Vul hieronder je naam en email adres in om meteen mijn gratis e-book te downloaden.
Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Ian Muller is eigenaar van Windkracht62, strategisch adviseur en innovatiemanager. Windkracht62 biedt een platform aan ondernemers, instellingen en uitgevers die internet met succes willen inpassen in hun business. Met meer dan 20 jaar ervaring in de publicatie en media branche helpt en coacht hij ondernemers met hun bedrijf.
Meer over

3 reacties op “Het Business Model als Fundament onder elk nieuw Project of Innovatie met Internet

Plaats een reactie


*