headershadow

Latest Blogposts

Hulp bij online business?: 7 redenen om alles helemaal zelf te doen! ...

hulp bij online business

In 2007 leerde ik Frank Stienissen kennen. Frank begon zijn loopbaan ooit als profvoetballer. Speelde bij de Superboeren (De Graafschap) in de tijd dat Guus Hiddink daar zijn rushes nog liet zien. Een blessure maakte er abrupt een eind aan.

Daarna belande hij in het onderwijs. Langs vele omwegen werd hij uiteindelijk specialist in het opzetten van communicatie platforms. Hij ontwikkelt magazines, websites, e-mail marketingconcepten en interactieve media. Uiterst creatief en altijd verrassend! Zo ken ik hem vooral.

Frank weet bij uitstek waar hij zelf goed in is en weet vooral ook wat hij beter door anderen kan laten doen.

Samenwerking

Mijn hulp roept hij in om het business model achter zijn ideeën en concepten uit te werken. En ook om daarbij een eenduidige marketingstrategie op te zetten, er producten en diensten bij te ontwikkelen en het concept daadwerkelijk op de markt te brengen.

Zo werden we partners. Omdat we inmiddels vele jaren samenwerken, stelde ik Frank de vraag eens kort en bondig onder woorden te brengen, waarom hij mij nodig heeft. Dat leverde dit verrassende statement op (kijk er gerust even naar):

Fijn natuurlijk om zoveel complimenten te ontvangen (bedankt Frank!). Maar er zit natuurlijk ook een andere kant aan zijn verhaal. Voor sommige ondernemers is het een harde noodzaak om alles wat ze zelf kunnen doen ook echt in eigen hand te houden.

Wanneer is hulp bij online business echt nodig?

Daarom kwam ik op de gedachte om op basis van de uitspraken van Frank na te gaan wanneer hulp echt onvermijdelijk is en wanneer je eigenlijk wel zonder kan. Hieronder vat ik de uitkomsten daarvan samen in 7 duidelijke redenen om je online business helemaal zelfstandig op te zetten.

1. Ideeën vormen

Je bent in staat om je ideeën zelfstandig handen en voeten te geven. Je weet precies het gat in de markt te vinden. En kunt ook vaststellen wat voor business helemaal bij jou en tegelijk ook bij die markt past.

innoveren een goed idee

innoveren op internet, een goed idee!

2. Project opzetten

Je weet precies welke stappen je van A-Z moet doorlopen om je idee op de best mogelijke wijze ten uitvoer te brengen. De grote lijn van je business. De uitgewerkte strategie. Ontwikkeling van producten, diensten en communicatie. En vooral de samenhang daartussen.

Online business

online business

3. Klanten begrijpen

Je kun als geen ander de gedachten van je klanten lezen, je inleven in wat ze beweegt. Waarom ze jou nodig hebben. Welke van hun problemen je voor ze kunt oplossen en hoe je dat doet.Allemaal andersdenkenden

4. Site inrichten

Je hebt een compleet overzicht over alle aspecten die nodig zijn om je performance op internet te optimaliseren. Het structuur en vorm geven aan de site. Het kiezen van het juiste content management systeem en de koppeling daarvan aan de andere tools die je nodig hebt.

site inrichten

5. Internet marketing toepassen

Je snapt helemaal hoe de marketing principes op internet werken. Hoe je zo veel mogelijk bezoekers op je site krijgt. Hoe je er voor zorgt dat mensen zich inschrijven op jouw mailing list. Hoe je producten en diensten via internet zo goed mogelijk lanceert en verkoopt.

bezoekers magneet

jou site als bezoekers magneet

6. Geld verdienen

Je kunt je business zodanig inrichten en opzetten, dat je er ook daadwerkelijk geld mee gaat verdienen. Je doorziet welke kostenposten je tegenkomt en hoe je deze zo laag mogelijk kunt houden. En je begrijpt waar kansen liggen om je opbrengsten te maximaliseren.

internet business

geld verdienen via internet

7. Deadlines halen

Je kunt uitstekend plannen. Je hebt geen stok achter de deur nodig die je bij de les houdt. Die er voor zorgt dat je tijdig al je ambities waarmaakt. Of die als klankbord fungeert, zodat je niet afdwaalt van de juiste route.

Stopwatch

het op tijd bereiken van je doel

Jouw conclusie?

Wanneer je al deze aspecten beheerst, die komen kijken bij het opzetten van een project of onderneming op internet, heb je zeker geen hulp nodig. Aarzel je, bekijk dan eens mijn aanbod om je te ondersteunen als jouw Online Business Coach.

Heb je aanvullende vragen? Stel ze gerust en noteer ze hieronder in het reactieveld. Ik reageer dan zo snel mogelijk.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Ian Muller is eigenaar van Windkracht62, strategisch adviseur en innovatiemanager. Windkracht62 biedt een platform aan ondernemers, instellingen en uitgevers die internet met succes willen inpassen in hun business. Met meer dan 20 jaar ervaring in de publicatie en media branche helpt en coacht hij ondernemers met hun bedrijf.
Meer over

0 reacties op “Hulp bij online business?: 7 redenen om alles helemaal zelf te doen! ...

Plaats een reactie


*