headershadow

Latest Blogposts

Hoezo een slecht voorjaar? Innoveer je online business nog deze zomer. Vijf gouden tips op weg naar succes!

innoveren een goed idee

Ervaar jij, net als veel andere ondernemers, tegenwind? Velen van ons merken niet alleen dat het weer dit voorjaar dramatisch is, maar ook dat het ondernemersklimaat op een nieuw dieptepunt is aangeland. Dat is onnodig. Innoveer je online business nog deze zomer!

Vandaag laat ik je, namens Windkracht62, tegen de stroom in een heel ander geluid horen. Effectief innoveren op internet is nu voor iedere ondernemer bereikbaar. Binnen enkele maanden en tegen geringe investeringen.

In de bijgaande video en onderstaand artikel geef ik je vijf gouden tips. Daarmee kun je de prestaties van jouw onderneming op internet deze zomer drastisch verbeteren. Volg je deze tips één voor één op, dan garrandeer ik je geheid succes!

1. Bedenk hoe je business er uit zou zien, wanneer je helemaal niets doet met internet

Stel je eens voor: internet bestaat niet. Geen Wikipedia, Funda, Google, Marktplaats en Amazon. Geen e-mail, smartphone en websites. Hoe zou jouw onderneming er dan uit zien?

Schets die business eens! Laat zien hoe je producten, diensten, distributie, marketing en verkoop in dat geval werken. Bedenk hoe je communicatie is opgezet en hoe je bedrijf zijn contacten onderhoudt en publicaties verzorgt.

Je zult zien dan zien dat je al veel meer met internet doet, dan je dacht. Dat is waarschijnlijk geleidelijk zo gegroeid. Was je je daarvan bewust? En heb je er structureel naar toegewerkt?

Welke strategie heb je gebruikt om te komen waar je nu bent? Wat werkte daarbij wel en wat werkte beslist niet? Sta hier eens bij stil en ontdek welke weg je nog te gaan hebt. En hoe je het beste een volgende stap kunt zetten.

2. Omarm internet bij alles waaraan je begint en waarmee je als ondernemer succesvol wil zijn

De kans is groot dat je nu inziet hoe waardevol internet voor jouw bedrijf al is geweest. Internet heeft vast veel kapot gemaakt, maar het biedt ons allemaal ook enorm veel mogelijkheden. En het staat nog steeds in de kinderschoenen. De toekomst heeft je dus heel veel online kansen op te bieden!

Maak voor 100% gebruik van die kansen door internet bij alles wat je doet te omarmen. Internet heeft je 'oude business' wellicht op zijn kop gezet, maar online ondernemen biedt tegelijk nog zoveel nieuwe mogelijkheden.

Zorg er dus voor dat je die kansen niet mist. Zet steeds weer de meest logische volgende stap. En blijf innoveren, want op het web gaat alles razendsnel. Wanneer je even stil blijft staan, mis je de boot.

3. Zorg er voor dat je de kunst van de internet marketing onder de knie krijgt

De allerbelangrijkste online succesfactor is het op de juiste wijze toepassen van internet marketing. Heel veel internet ondernemers gaan onderuit omdat ze niets van internet marketing begrijpen. Zorg er dus voor dat jij precies weet wat je moet doen.

Succes op internet is geen toeval. Je kunt gericht toewerken naar succes. Bijblijven heeft geen zin, je moet domweg zelf te weten komen wat wel en wat niet werkt. Daaromheen bouw je de business op.

Een mooie website is niet belangrijk. Het gaat er om dat je site zijn werk doet. Dat werk bestaat uit vindbaar zijn in goolge, bezoekers trekken, zorgen voor conversie naar registraties en verkopen genereren.

4. Leg je focus alleen en dan ook helemaal op strategieën die echt werken

Laat je de kop niet gek maken. Er zijn heel veel internet marketing- en communicatie bureau's die mooie verhalen vertellen. Vaak weten ze zelf niet of hun strategieën wel succesvol zijn.

Wat werkt wel en wat werkt niet? Dat kun je alleen ervaren door te testen en te meten wat er gebeurd. Maak dus gebruik van beproefde technieken en verfijn die voor jouw business.

Maak daarbij schaalbaar wat je doet. Tijd is de grootste beperkende factor. Geld kun je altijd zelf creëren, tijd niet. Zorg er dus voor dat je steeds blijft doorinvesteren. Sta niet stil bij tijdelijk succes. Verbeter je producten en technieken voortdurend.

5. Werk gestructureerd toe naar je succes met een van A-Z uitgewerkt actieplan

Om dit te kunnen, moet je wel gestructureerd werken. Doe dat volgens een van A-Z uitgewerkt actieplan. Daarin staan al je acties uitgezet in een doorlopende planning.

Zet dit actieplan op volgens de methode doelstelling, activiteiten, deadline. Daarmee maak je het concreet en meetbaar. Je merkt direct wanneer je op een verkeerd spoor raakt.

Houd goed de vinger aan de pols. Omring je met mensen die beter zijn dan jij. En zorg er voor dat je zelf kunt uitblinken in dat ene aspect waarin jij de allerbeste bent:jouw business!

Innoveer je online business deze zomer

Vaak denken wij ondernemers dat we nog wel even kunnen wachten met het innoveren van ons bedrijf. Dat klopt, maar op internet is alles anders. Wachten betekent niet alleen kansen missen, maar ook het risico lopen dat een ander ons voor is. Dat we een onoverbrugbare achterstand oplopen.

innoveer je online business

zomer, de perfecte tijd om je online business te innoveren

De zomermaanden zijn voor de meeste bedrijven de meest geschikte periode om te innoveren. Het is relatief rustig. Veel klanten en opdrachtgevers zijn met vakantie. Er is alle gelegenheid om in stilte een aantal vernieuwingen voor te bereiden en in te voeren.

Wacht daarmee niet te lang. De meeste zomers zijn voorbij voordat je het weet. Start al in juni, dan heb je drie maanden de tijd om je innovatie gedegen voor te bereiden.

 

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Ian Muller is eigenaar van Windkracht62, strategisch adviseur en innovatiemanager. Windkracht62 biedt een platform aan ondernemers, instellingen en uitgevers die internet met succes willen inpassen in hun business. Met meer dan 20 jaar ervaring in de publicatie en media branche helpt en coacht hij ondernemers met hun bedrijf.
Meer over

0 reacties op “Hoezo een slecht voorjaar? Innoveer je online business nog deze zomer. Vijf gouden tips op weg naar succes!

Plaats een reactie


*