"Ben Jij op Zoek naar Succes op Internet? Heb je Alles al Geprobeerd, Zonder het Juiste Resultaat? Laat Mij je dan Helpen als Jouw Online Business Coach!"

Ian Muller

Ian Muller

Mijn naam is Ian Muller, strategisch adviseur van ondernemers.

Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam, waar ik ook studeerde. Na een korte loopbaan in de journalistiek specialiseerde ik me op het gebied van marketing, communicatie, media, publicatie en educatie.

Vanaf 1999 houd ik me bezig met ondernemen op internet. Sindsdien heb ik jaar na jaar vele nieuwe en succesvolle projecten uitgedacht en opgezet.

Mijn grote doorbraak beleefde ik vanaf 2006. Als uitgeefdirecteur bij Koninklijke Van Gorcum ontwikkelde ik 'kaskrakers' als 'Werken met Kwaliteit' en 'Teachers Channel'.

 

 

 

 

 

 

In 2008 startte ik mijn eigen bedrijf, Windkracht62. Vanaf dat moment kon ik in één klap veel meer projecten opzetten en ideeën helpen realiseren.

Ik ben bewust onafhankelijk gebleven. Al mijn energie kan ik daardoor steken in wat jij als ondernemer of manager nodig hebt om je bedrijf succesvoller te maken op internet.

Mijn grote Passie én Kracht...

Jaarlijks adviseer ik tientallen ondernemers. Ik analyseer  hun bedrijf en coach ze bij het vinden van een nieuwe koers. Waar nodig steek ik zelf de handen uit de mouwen om een project met succes te realiseren.

Ik geef met grote regelmaat workshops, organiseer seminars en houd lezingen. En nog steeds ontwikkel ik zelf nieuwe projecten. Dat is immers mijn grote passie en kracht!

Een Compleet Nieuwe Online Business Opzetten in Twee Maanden Tijd?

In de zomer van 2012 deed ik een bijzondere ontdekking. Ik adviseer de ondernemers waar ik voor werk altijd om internet een centrale plaats te geven in hun business.

Maar zelf had ik dat nog niet gedaan met Windkracht62, mijn eigen bedrijf. De reden daarvoor was simpel. Vrijwel al mijn opdrachten ontstonden via persoonlijke relaties. Ik gebruikte mijn website eigenlijk alleen als digitaal visitekaartje. En toch voelde dat niet lekker!

Ik wilde in de praktijk laten zien dat je binnen enkele maanden zonder enige technische kennis en met een heel bescheiden investering óók succesvol kunt zijn op internet. Zo gezegd, zo gedaan.

Waar liep ik zelf tegenaan?

Veel problemen die ondernemers tegenkomen, heb ik in die periode voor mijn eigen site opgelost. Een kleine greep uit de obstakels die ik moest overwinnen:

Hoe heb ik mijn project gestalte gegeven?

Binnen twee maanden kreeg ik optimaal grip op mijn complete online business. Dat lukte me door op handige wijze gebruik te maken van alle kennis en ervaring die ik reeds bezat en door de juiste instrumenten en tools met elkaar te verbinden.

Begin oktober 2012 was alles gereed voor de lancering van 'Business met Internet', het nieuwe online platform van Windkracht62.

Wat is het resultaat tot dusver?

We zijn nu een aantal maanden verder en de resultaten overtreffen zelfs mijn eigen verwachtingen. Met hulp van het nieuwe platform kon ik binnen zes maanden de volgende activiteiten opzetten.

Waar loop Jij als Ondernemer Tegenaan?

Inmiddels heb ik mijn investering ruimschoots terugverdiend. Veel van de ondernemers, waar ik voor werk, kunnen mijn succesverhaal echter nauwelijks geloven.

Zelf worstelen ze al jaren met de juiste inzet van internet in hun bedrijf. Hoe kan ik als zelfstandig ondernemer (zonder personeel en technische bagage) dan wél slagen?

Dat heeft alles te maken met mijn systematische aanpak die juist helemaal gebaseerd is op het structureel oplossen van de bestaande knelpunten.

Een greep uit de belangrijkste problemen van ondernemers:

Mijn ervaring is dat veel ondernemers het zaken doen via internet nog steeds beschouwen als iets dat ze 'er even bij doen'. Maar in deze tijd, waarin de ontwikkelingen heel snel gaan, kan dat eigenlijk niet.

Bovendien staat online ondernemen niet los van de rest van je bedrijf. Alles hang tegenwoordig met alles samen. Dat maakt het vinden van de juiste oplossingen complex. Ondernemers en managers lopen daar vaak tegenaan.

Waarom kan Ik dat voor jou Oplossen?

Zelf heb ik al veel online projecten met succes opgezet en ook veel bedrijven en instellingen daarmee geholpen. Bovendien heb ik bij het opzetten van mijn nieuwe platform ook nog eens alle aspecten opgelost waar een zelfstandig ondernemer mee te maken krijgt.

Ik doe niet anders dan bedrijven helpen meer resultaat te halen uit internet. Alle facetten van online ondernemen doorgrond ik van binnenuit. Ik beheers niet alleen de theorie, maar ken ook de praktische kant door en door.

Daar komt bij dat ik zelf voortkom uit het bedrijfsleven. Ik heb vele jaren nauw samengewerkt met de meest eigenzinnige ondernemers. Daarnaast leidde ik projecten binnen een grote multinational.

Ik heb daardoor een fijn gevoel ontwikkeld voor wat ondernemers nodig hebben. Ik kan nauwkeurig luisteren en een oplossing vinden voor elk vraagstuk dat me wordt voorgelegd.

Bovendien geniet ik er oprecht van om nauw samen te werken met ondernemers. Vaak hebben zij precies in hun hoofd wat ze willen. Ze weten alleen niet hoe ze hun ambitie in praktijk moeten brengen. Daarin samen resultaat boeken, daar wordt ik elke keer opnieuw weer blij van.

Zo pakken we dat Samen aan!

Daarom ben ik beter dan wie ook in staat om jou van A tot Z te ondersteunen. En daarbij je problemen één voor één uit de weg te ruimen. Mijn aanpak bestaat uit een ijzersterk systeem waarmee ik stap voor stap het je hele online project of onderneming op poten zet.

Dat systeem is gebaseerd op enkele simpele principes:

 1. Kaders afbakenen
 2. Het Business Model schetsen
 3. De strategie uitwerken
 4. Producten, diensten en communicatiemiddelen ontwikkelen
 5. In actie komen

Je hebt wellicht mijn (gratis te downloaden) E-book gelezen. Daarin beschrijf ik stap voor stap wat je moet doen om je je hele onderneming compleet door te lichten.

Om dat in de praktijk te brengen heb ik nu een (ook gratis te downloaden) handleiding geschreven: de 'Online Business Builder' en bovendien een blauwdruk voor het bijbehorende actieplan: de 'Online Business Checklist'.

Hiermee kun je meteen aan de slag met het opzetten en realiseren van een online project of onderneming.

Deze aanpak blijkt in de praktijk telkens weer effectief. Dat komt door twee factoren:

 1. Werkelijk alles wat je tegen kunt komen is in mijn systeem opgenomen
 2. Door de compacte opzet kun je elke fase in één dag uitvoeren.

 

Wat Maakt deze Werkwijze nu Bij Uitstek Geschikt voor Jou?

We pakken elk onderdeelvan je business stap voor stap bij de kop. Niets ontsnapt aan onze aandacht. Elk detail krijgt een plek in het actieplan. Jij innoveert daarmee je hele business op eigen kracht aan de hand van mijn formule!

De tools die we aanbevelen automatiseren al je processen. De vindbaarheid in Google, het e- mail marketing beheer, je webwinkel, betalingen, analyses, alles wordt efficiënter. Daardoor kun jij de focus als ondernemer op de kern leggen: producten en diensten in de markt zetten!

Met een goede internet marketing strategie en de juiste inzet van online communicatie en social media bereik je veel meer potentiële klanten dat tot nu toe. Dat maakt dat de grenzen van je bereik vrijwel wegvallen.

Door het grote bereik in de markt én de nieuwe online mogelijkheden voor productontwikkeling, marketing en sales kun je vele malen meer omzet bereiken dan in de vertrouwde situatie. Daaraan zit bijna geen plafond.

Doordat je efficiënter werkt bespaar je kosten en mankracht. Je zult zien dat je nieuwe business niet alleen een hogere omzet haalt, maar ook een beter rendement op de omzet realiseert.

Je krijgt weer grip op je totale business en je armslag wordt ruimer. Daardoor krijg je weer de kans om te doen waar je het meest naar verlangt: ondernemen!

Je werkt niet met ingewikkelde modellen en theoriën, maar gaat meteen aan de slag. Vanaf dag 1 staat jouw bedrijf centraal en draait alles om jouw resultaat.

 Mijn Aanpak Werkt Echt in Elke Branche…

Zelf breng ik alle onderdelen in praktijk waaruit mijn aanpak bestaat. Dat doe ik ook wanneer ik andere ondernemers begeleid of zelf nieuwe projecten opzet. Ik heb dat inmiddels gedaan voor vele bedrijven en binnen zeer uiteenlopende markten en niches.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle fasen van mijn stappen plan heb ik talloze keren zelf, of samen met mijn opdrachtgevers, doorlopen. Ik kan wel zeggen dat ik eigenlijk alles heb meegemaakt, zowel zelf als voor andere bedrijven.

Daarmee is mijn aanpak een 'uitgekiende formule' geworden. Die pas ik op elke situatie toe en we boeken er altijd resultaat mee. Ik hoef alleen maar alle stappen van mijn stappenplan te doorlopen en het succes is verzekerd!

Om je te laten zien hoezeer ondernemers uit heel uiteenlopende branches mijn aanpak waarderen laat ik enkele van hen even aan het woord:

Michiel van Beek, eigenaar en directeur Alpha Rainbow: "Ian Muller werkt professioneel en pragmatisch. Hij heeft ons prima geholpen met een duidelijk stappenplan"

Douwe Huizing, directeur Drents Archief: "Ian Muller is gedreven en stuurt naar een concreet resultaat"

Wim Ellens: eigenaar en directeur Art Revisited: "Ian Muller helpt je denken te structureren en dat buiten de plat getreden paden"
Louwe Dijkema, eigenaar en algemeen directeur Van Gorcum, voorzitter VNO/NCW-Noord: "Ian Muller heeft met zijn brede ervaring een fijne neus voor nieuwe perspectieven. Hij paart dit aan analytische kracht, waardoor hij kansen in daden omzet"

Samen zetten we Jouw Project of Onderneming op volgens Mijn Programma, zodat je precies Weet Wat Je te Doen Staat!

Ik wil je graag persoonlijk helpen om jouw project of onderneming op tot een succes te maken. Daarom heb ik al mijn kennis en ervaring gebundeld en samengebracht in een integraal en helemaal op jouw praktijk gericht modulair programma:

Het 'Online Business Coaching Programma'

In dat programma hoef je niet langer alles zelf te doen. Je gaat intensief met mij samenwerken om jouw project of onderneming op te zetten en tot een succes te maken. Ik wordt daarbij jouw persoonlijke 'Online Business Coach'!

Wat kun je Verwachten van het 'Online Business Coaching Programma'?

Jij huurt mij vier complete dagen in als jouw Online Business Coach! Vooraf maak ik een screening van je bedrijf en project. Na elke sessie verzorg ik een tussentijdse rapportage. Tijdens de laatste dag zetten we je complete actieplan op.

Dit zijn de vier modules:

 1. Dag 1: Doorlichten van je hele bedrijf
 2. Dag 2: De Kaders en het Business Model
 3. Dag 3: Je Internet Marketing Strategie
 4. Dag 4: Producten, Diensten, Communicatie en Actieplan

Voor elke module heb ik een volledig programma ontwikkeld, waarin ik je persoonlijk begeleid. De aanpak per module verschilt. Er is één sterke overeenkomst: jouw project en onderneming staat helemaal centraal!

Per module begeleid ik jou (en je team) de hele dag.

Vooraf werk ik het programma specifiek voor jou op maat uit. Daarmee sluit dit 'Online Business Coaching Programma' naadloos aan bij de situatie in jouw bedrijf.

Op de dag zelf leidt ik je door het programma.

Na afloop zorg ik voor een overzichtelijke rapportage met alle doorgenomen verbeter en actiepunten.

Op die manier boek je het beste resultaat. Je kunt er bovendien meteen mee aan de slag.

Zo ziet het programma van de vier modules er uit!

Module 1. Doorlichten van je Hele Bedrijf

Tijdens deze eerste module behandel ik een dag lang samen met jou stap voor stap alle aspecten die nodig zijn voor een succesvolle innovatie of project op internet:

 • je website
 • de vindbaarheid in Google
 • de communicatie via het web
 • inzet social media
 • e-mail en video marketing
 • digitaal productaanbod
 • virtuele dienstverlening
 • interactie via de site
 • multimediale publicaties
 • e-learning
 • verkoop en lanceringsapparaat
 • marketing systematiek
 • ondersteunende tools
 • exploitatie (kosten en baten)
 • explicite doelen

We lichten je hele business door en maken de stand van zaken op. We formuleren je ambitie en bekijken wat er nodig is om die te realiseren. Vervolgens verzorg ik een stappenplan en alle verbeteringen die je kunt toepassen.

Module 2. De Kaders en het Business Model

In deze module ontwikkelen we gedurende één dag een totaalbeeld van je nieuwe project of onderneming. Hierbij betrekken we de volgende factoren:

 • Je visie op ondernemen
 • De markt en jouw niche
 • Het profiel van je ideale klant
 • Klantwensen en behoeften
 • Jouw toegevoegde waarde
 • De relatie met je klant
 • Bronnen en activiteiten
 • Partners en toeleveranciers
 • Kosten en baten

We maken gebruik van een beproefde systematiek om snel en doeltreffend een totaalbeeld van je business op te bouwen. Hiermee ontwerpen we verschillende modellen, wegen de voor- en nadelen af, hakken knopen door en maken keuzes.

Module 3. Je Internet Marketing Strategie

In deze module werken we het Business Model uit in een concrete strategie. We doorlopen daarbij in twee dagdelen de volgende stappen:

Deel A: internet marketing strategie

 • Alle kennis verzamelen van de markt waarin je opereert
 • De plaats in de markt bepalen die je nu inneemt
 • Vastleggen wat je doelstelling is
 • Bepalen welke mogelijkheden je hebt
 • Destilleren van de strategie daaruit
 • Beperking tot één propositie en positionering van je merk
 • Vaststellen van je (online) marketing instrumenten

Deel B: online communicatie strategie

 • Vindbaarheid in Google
 • Interactie en social media
 • E-mail en video marketing strategie
 • Sales strategie en lanceringen
 • Producten en dienstverlening
 • Publicaties en e-learning
 • Service en extra's

Samen maken we een grondige analyse van je huidige business. Aan de hand van je Business Model (je ambitie) werken we een complete strategie uit voor alle onderdelen van je nieuwe project of onderneming.

Module 4. Producten, diensten, communicatie en actieplan

Tijdens deze dag zetten we je integrale actieplan op aan de hand van mijn checklist van 230 controlepunten. Stap voor stap bekijken we wat er te doen staat en hoe we dat aanpakken. Dit zijn de onderdelen:

 • Inrichting website en opzet sitemap
 • Opzet blog en andere website items
 • Ontwikkeling gratis aanbod op de site
 • Planning e-mail marketing programma
 • Werkplan social media
 • Uitwerking producten en diensten
 • Opzetten affiliate programma
 • Uitwerken verkoop systematiek
 • Opzetten distributie kanalen en webwinkel
 • Actieplan communicatie opstellen
 • Exploitatiemodel uitwerken
 • Monitor systeem opzetten

Aan het eind van de dag heb je een specifiek actieplan en een shortlist van de benodigde tools. Op basis daarvan kun je meteen van start met het project.

Doe mee met het 'Online Business Coaching Programma' en Reserveer mij Nu Direct als jouw 'Online Business Coach'!

VerkoopbuttonIanMullerSalespage

 

Wanneer ik als strategisch adviseur een bedrijf of organisatie begeleidt, kost een dergelijk compleet programma al snel meer dan 10.000 Euro. Geen probleem voor de meeste bedrijven, die me vragen hun projecten zeer secuur op basis van gedetailleerd onderzoek te begeleiden.

Voor zelfstandig ondernemers is zo'n langdurig proces met zulke hoge kosten niet haalbaar en wenselijk. Tegelijk bestaat bij zelfstandig ondernemers en in hun bedrijven juist grote behoefte aan een goede Online Business Coach .

Zelf vind ik het juist geweldig leuk om samen met zelfstandig ondernemers te werken aan hun business. Daarom heb ik speciaal voor jou dit modulaire coaching programma ontwikkeld. We bereiken op die manier snel en doeltreffend het beste resultaat tegen de laagste kosten!

Omdat het begeleiden en coachen van ondernemers mijn grote passie is, doe ik je nu een bijzonder voorstel.

Voor jou als Zelfstandig Ondernemers en/of eigenaar van een Bedrijf (met minder dan 5 werknemers) heb ik dit Speciale Aanbod:

Ben je zelfstandig ondernemer of directeur-eigenaar van een bedrijf met minder dan vijf medewerkers? Dan heb ik nu een fantastisch aanbod voor je:

Per module betaal je slechts € 797,- (exclusief BTW).

Ik biedt je daarvoor een compleet all-in programma:

Wie zich in één keer inschrijft voor alle modules, krijgt bovendien 10% korting op het hele bedrag (€319,- korting).

Je betaalt dan in totaal slechts € 2.869,- (ex. BTW).

Bovendien krijg je daar bovenop nog deze speciale bonus!

 • Gratis 1 jaar Online Business Support Licentie (t.w.v. € 324,-)

miwb-coaching-support(1)

Ik biedt je bovendien deze 'garantie' op mijn kwaliteit als jouw 'Online Business Coach'.

Ik werk graag met tevreden opdrachtgevers. Daarom biedt ik iedereen die de samenwerking met mij aangaat de eerste sessie op proef aan. Bevalt mijn coaching je na die eerste dag niet, dan krijg je van mij je hele investering terug! Ik stort het bedrag dan meteen daarna retour op jouw rekening.

Neem nu een beslissing en laat deze unieke kans niet voorbij gaan!

Ga de Samenwerking met Mij aan voor 1 van de Modules of Kies Meteen voor het Totale 'Online Business Coaching Programma' en We gaan Direct aan de Slag!

Samenvatting van de inhoud van het 'Online Business Coaching Programma'

Alle modules en de bonus van het 'Online Business Coaching Programma' in vogelvlucht:

Klik hier om direct toegang te krijgen tot het 'Online Business Coaching Programma!