headershadow

Latest Blogposts

De kernactiviteiten van je onderneming

Bedenk bij het opzetten van je business model heel goed welke kernactiviteiten je onderneming zelfstandig gaat uitvoeren. Je gaat daarbij uit van die activiteiten waarmee jouw bedrijf het grote verschil maakt bij het creëren van toegevoegde waarde voor je klanten.

Het gaat om aspecten die alleen jouw bedrijf zodanig kan realiseren dat deze toegevoegde waarde ook daadwerkelijk zodanig wordt geleverd als beoogd. geen ondernemer kan dit net zo goed als jij! De overige activiteiten besteed je uit aan strategische business partners.

Wat zijn kernactiviteiten?

Bij kernactiviteiten gaat het bijvoorbeeld over productie, oplossingen voor klantproblemen of activiteiten die nodig zijn om een platform of netwerk op te zetten.

Dit is meestal geen ingewikkeld onderdeel. Kijk bijvoorbeeld naar het business model van de Apple iPod/iTunes.Business model canvas iPad

De bouwstenen worden in dat model gevormd door het Apple merk, de hardware (iPod), iTunes software, de licenties op inhoud (muziek!) en de mankracht.

Zelf verzorgt Apple alleen de marketing en het hardware ontwerp. Alle andere activiteiten besteden ze uit!

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “De kernactiviteiten van je onderneming

Plaats een reactie


*