headershadow

Latest Blogposts

Kosten Maken

Zo min mogelijk kosten maken? Als je weet, welke bronnen er nodig zijn, wat je zelf doet en aan anderen overlaat, kun je globaal opmaken welke kostenstructuur je business krijgt.

Het leveren van toegevoegde waarde, het onderhouden van klantrelaties en het genereren van inkomsten, dat alles brengt kosten met zich mee. Vanzelfsprekend wil je die tot een minimum beperken. Maar je wilt natuurlijk ook geld genereren met je business.

Business modellen om de kosten en inkomsten in balans te brengen

Kies daarom bewust voor een kostengestuurd of waardegestuurd business model. Het eerste stuurt op minimalisering van kosten, het tweede juist op de creatie van zo veel mogelijk toegevoegde waarde. Ideaal is een goede balans tussen beide modellen.

Speel daarbij in op het verschil tussen vaste kosten en variabele kosten. Kijk ook waar schaalvoordeel valt te halen. En bepaal wat het meest efficiënt en effectief is.

Bijvoorbeeld:

  • Kun je met dezelfde activiteit of bronnen meerdere producten ondersteunen
  • Welke productiemethode is goedkoper (zelf doen of uitbesteden)
  • Neem je mensen in vaste dienst aan of werk je met zelfstandige professionals
  • Wat is er buiten het bedrijf al beschikbaar dat je kunt inzetten voor je business
  • Is er een samenwerkingsconstructie te bedenken waardoor je de kosten deelt

Het vaststellen van de kostenstructuur is de sluitsteen van je business model. Wanneer je kosten tegen de opbrengsten afweegt, weet je ook meteen of je zicht hebt op een rendabele business.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “Kosten Maken

Plaats een reactie


*