headershadow

Latest Blogposts

Lage Kosten realiseren binnen je business model

 Om de meest lage kosten te realiseren binnen je business model kun  je het best de volgende werkwijze hanteren:

Inkomsten stromen

Via de marketing funnel (zie betreffende item) schat je in welke inkomsten stromen je kunt verwachten. Gebruik daarbij de opgebouwde kennis over alles wat je nodig hebt om je producten, diensten en communicatie instrumenten met behulp van internet op te zetten.

Totale kosten

Maak daarna een inschatting van de totale kosten die je business met zich mee brengt.

Breng daarbij in kaart welke tools je nodig hebt, wat je zelf gaat doen, wat je uitbesteedt en hoeveel energie het kost om je producten, diensten en communicatie instrumenten te realiseren.

Besparen voor de meest lage kosten

Schat vooral in waar je geld kunt besparen. Door samen te werken met anderen. Door gebruik te maken van bestaande systemen, diensten of producten. En door te voorkomen dat er veel mensen van buiten nodig zijn, die zich gespecialiseerd hebben op één onderdeel zonder dat ze het overzicht over het de hele business hebben.

Marge

Wanneer je dit gedaan hebt, komt het er op aan. Wat wordt de marge tussen verwachtte inkomsten en benodigde kosten?

Ziet dit er gunstig uit? Vul dan je business model aan op basis van alle kennis die je nu hebt. Dit model houdt je achter de hand om over een tijdje opnieuw je positie en de meest lage kosten te bepalen, wanneer je een volgende stap zet.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “Lage Kosten realiseren binnen je business model

Plaats een reactie


*