headershadow

Latest Blogposts

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie, ook wel Search Engine Optimisation (SEO) is het optimaal vindbaar maken van je site voor de meest relevante zoekmachines. Omdat Google veruit de meest gebruikte zoekmachine is, beperk ik dit item tot het optimaal vindbaar maken van je site in Google.

De indeling van je site

Bij zoekmachine optimalisatie is allereerst de indeling van je site belangrijk. De gemiddelde bezoekers besluiten binnen 2 (vrouwen) tot 4 (mannen) seconde of ze op je site blijven of weer weg gaan.

Binnen die periode moet je dus duidelijk hebben gemaakt waarom je bezoeker moet blijven:

  • wie ben je
  • wat is je aanbod
  • welk voordeel bied je

De header van je site is de aangewezen plek om dit duidelijk te maken.

De kwaliteit van de inhoud van je site

Daarnaast let Google heel erg op kwaliteit. Iedereen die met internet marketing te maken heeft, weet dat search engine optimasation (SEO) heel belangrijk is om hoog te scoren in Google.

Wat veel ondernemers niet weten, is dat Google strafpunten geeft aan ‘zoekwoord geoptimaliseerde teksten’ die eigenlijk geen toegevoegde waarde bieden aan de lezer.

Wie dus trucjes uithaalt om hoog te scoren, boekt juist minder resultaat. Veel sites die de afgelopen jaren onder handen zijn genomen door internet marketeers doen het juist daardoor niet optimaal.

Winstmodel header2

Deze header laat in een blik zien waar de site over gaat. Als het onderwerp niet meteen duidelijk is zal de bezoeker waarschijnlijk snel naar de site van je concurrent toe gaan.

 

Zichtbaarheid, belang en reputatie

Google meet de kwaliteit van je site af aan drie aspecten:

  1. zichtbaarheid van de site door het aanbrengen van een voor Google zichtbare structuur
  2. belang van de inhoud (kwaliteit en diversiteit) van de site
  3. reputatie en betrouwbaarheid van de site

Bij zoekmachine optimalisatie gaat het er dus om op deze drie aspecten hoog te scoren. Echte specialisten op het gebied van zoekmachine optimalisatie weten precies hoe je dat aanpakt. (zie betreffende items)

 

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “Zoekmachine Optimalisatie

Plaats een reactie


*