headershadow

Latest Blogposts

Zoekwoorden in Google

Veel internet ondernemers denken dat je vooral bezoekers zult trekken, wanneer je op de voor jou meest belangrijke zoekwoorden in Google hoog scoort. Dat is pertinent onjuist.

Google zoekt niet alleen op een beperkt aantal zoekwoorden waar je bewust op gevonden wil worden. Google zoekt op alle combinaties van woorden die de gebruikers van de zoekmachine ingeven.

Vind de juiste zoekwoorden in Google

Bij het opzetten van je sitemap, moet je hier rekening mee houden. Op die manier krijg je een palet van honderden zoekwoorden in Google, waar je op moet letten. Samen vormen deze op hun beurt vele duizenden zoekwoord combinaties.

Dat zijn er veel meer dan je op het eerste gezicht voor mogelijk houdt. 70 procent van alle zoekcombinaties die zoekers gebruiken bestaat uit een combinatie van meer dan drie woorden. Dat betekent vaak dat jouw site gevonden kan worden op wel tienduizenden zoektermen.

Maak vele combinatie van zoekwoorden in Google mogelijk

Je kunt moeilijk al die duizenden zoekwoord combinaties bewust in je sitemap verwerken. Wat wel lukt is je een beeld vormen van de impact van het bovenstaande. Vervolgens kun je rekening houden met de werking van Google.

Dat doe je door bij die paar honderd zoekwoorden uit je sitemap rijke inhouden te verzorgen. Google registreerd alles wat je in je site verwerkt en matcht dat met het zoekgedrag van de gebruikers.

Zij geven dagelijks zoveel zoekwoorden in en maken daarbij behorende keuzes dat Google daar de patronen in kan herkennen. Op die manier wordt als vanzelf een match gemaakt tussen je sitemap, die rijke inhouden van je site en de zoekwoordcombinaties van mensen die zoekwoorden in Google ingeven.

Onbewust bereik je je doel dus vrijwel altijd, mits je sitemap voldoende uitgebreid en relevant is voor je business en mits de inhouden op je site ook rijk en multimediaal zijn.

Het volgen van gevonden zoekwoorden in Google

Het resultaat van dit proces kun je volgen. Dat doe je via Google Analytics en Google Webmaster Tools.

Het vinden van de juiste zoekwoord combinaties voor je sitemap doe je vooral met het hulpprogramma voor Google Adwords.

Over deze tools zijn aparte items beschikbaar.

 

 

 

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “Zoekwoorden in Google

Plaats een reactie


*