headershadow

Latest Blogposts

Internet Marketing Tools

Iedere ondernemer wil met zo weinig mogelijk hulpmiddelen zo veel mogelijk grip hebben op zijn hele online business. Daarom is het van belang te weten welke ondersteunende internet marketing tools je het best kunt gebruiken om internet compleet en snel in je onderneming te integreren.

Natuurlijk is dat afhankelijk van het soort onderneming dat je hebt, de business die je gaat opzetten en de mate waarin internet hierin een rol speelt.

Tegelijk blijven veel onderdelen precies het zelfde, wat de aard van je business ook is. Wanneer je het handig aanpakt, heb je eigenlijk verdomd weinig tools nodig.

Een website bouwen

Heel belangrijk is het systeem waarin je de website opzet. Je kunt er voor kiezen om het systeem dat je nu gebruikt aan te houden. Je kunt ook besluiten om je website helemaal opnieuw in te richten volgens de principes die ik behandel.

WordpressIn dat laatste geval adviseer ik je daarbij WordPress te gebruiken. Dat is een gratis systeem dat overal ter wereld gebruikt word door miljoenen bedrijven.

Additioneel adviseer ik dan te werken met een bureau of programma dat alle problemen oplost waar veel ondernemers mee kampen die internet willen integreren in hun business.

Zelf maak ik daarbij gebruik van het Winstmodel Programma van de Internet Marketing Universiteit. Het biedt volledige controle over de site, is standaard geoptimaliseerd voor Google en heeft veel marketing functionaliteiten ingebouwd die geheel aansluiten bij mijn systematiek.

Je kunt dit programma via mijn site aanschaffen en het helemaal zelf inrichten. Je kunt (via mij) ook een betrouwbare internet marketeer benaderen om je site op de juiste manier op te zetten.

Andere systemen

Daarnaast heb je een systeem nodig dat je e-mail adressen automatisch beheert. Er zijn verschillende eenvoudige systemen die daar heel geschikt voor zijn, zoals Enormail, AWeber en GetResponse.

Om de verkopen via internet te reguleren, kun je gebruik maken van PayPro, een doeltreffend Nederlands systeem dat iDeal, automatische incasso en PayPal bij elkaar brengt. Dat scheelt een hoop rompslomp.

Heb je de site opgezet, gebruik dan de gratis tools van Google (Analytics en Webmastertool) om het verkeer op je site te volgen, te analyseren en er op in te spelen.

Andere internet marketing tools zijn eigenlijk niet nodig om je internet business zoals ik het beschrijf mogelijk te maken.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “Internet Marketing Tools

Plaats een reactie


*