headershadow

Latest Blogposts

Digitaal magazine

Een digitaal magazine is een multimediale en interactieve versie van een e-zine (e-mail nieuwsbrief). Ze zijn er in vele varianten. Heel eenvoudig uitgevoerd als klassieke e-mail met daarin een video boodschap. Of complex als compleet interactief 'state of the art' digitaal magazine.

Een goed interactief digitaal magazine omvat de volgende componenten:

  • webstructuur (in plaats van magazine structuur)
  • multimedia (tekst, beeld, audio, video, links)
  • interactie (like, reactie, discussie, vote, test, toets, scan, opdracht, …)
  • actualiteit (hier en nu)
  • co creatie (de ontvanger ontwikkelt mee aan de inhoud)
  • response (de ontvanger kan iets bestellen – krijgen of kopen)

DigizineEen digizine kan op verschillende manieren worden ingezet: bijvoorbeeld informatief, motiverend, educatief, activerend of commercieel. Pas in het laatste geval op voor versnippering en focus op één of enkele producten/diensten.

Een digizine leent zich voor het opnemen van (interactieve) advertenties of banners. Wanneer je het gebruikt om zelf te verkopen, werkt dit vaak storend op je eigen salesproces. Maak hierin dus een bewuste keus.

Hoe ontwikkel je een digitaal magazine

Je kunt een digitaal magazine zelf ontwikkelen of door specialisten laten maken. Het is niet heel erg ingewikkeld om zelf een eenvoudig digitaal magazine als eigen app te ontwikkelen (zie betreffende blog). Je kunt dit al voor enkele honderden euro's realiseren.

Wanneer je een state of the art magazine wil ontwikkelen, kun je beter contact zoeken met een app of mobile website productie bureau. In dat geval kun je deze ook betrekken bij het ontwikkelen van de redactionele formule.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “Digitaal magazine

Plaats een reactie


*