headershadow

Latest Blogposts

Strategie als uitwerking van de SWOT-analyse

Als je eerder de SWOT-matrix hebt opgesteld, kun je daaruit vrij eenvoudig je strategie vaststellen. Maak er gewoon een doorlopend verhaal van. Dat doe je op deze wijze:

Mijn bedrijf is hier goed in, maar we moeten dit nog veel beter doen. Bovendien worden we hierdoor bedreigd, maar als we die bedreiging op deze manier het hoofd bieden en deze kansen grijpen dan bereiken we als volgt onze missie!

Voor windkracht62 kwam ik zodoende uit op de volgende strategie:

‘Ik heb een groot netwerk en kan door mijn visie, know-how en daadkracht elke opdrachtgever veel toegevoegde waarde bieden. Tegelijk ben ik geen keiharde verkoper en moet ik als zelfstandig ondernemer woekeren met de beschikbare tijd.’

‘Bovendien ben ik slecht opgewassen tegen het totaalaanbod van grote adviesbureaus aan mijn grote klanten en hebben minder grote bedrijven beperkte middelen om in innovatie van hun business te investeren.’

‘Wanneer ik echter gebruik maak van de kansen die internet marketing biedt en online ondersteuning voor mijn klanten ontwikkel, kan ik mijn business binnen een jaar verdubbelen door een nieuwe online community op te zetten samen met een uniek coachingsprogramma en een supportpakket dat goedkoop is doordat veel advies via de online community wordt gegeven en veel intensiever is doordat iedereen van elkaar kan leren.’

Ik vind het leuk om je te verklappen dat ik deze strategie binnen vijf minuten heb opgesteld. Dat lukte me doordat ik me de afgelopen jaren elke dag wel heb verdiept in mijn niche.

Ik weet werkelijk vrijwel alles van wat zich binnen mijn markt afspeelt. Wanneer jij jouw markt ook leert kennen als je broekzak, dan kan ook jij je strategie in een handomdraai op papier zetten.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “Strategie als uitwerking van de SWOT-analyse

Plaats een reactie


*