headershadow

Latest Blogposts

Interactief

Wanneer je website interactief is, wordt hij hoger gewaardeerd door Google en dus beter bezocht. Twee krachtige manieren om interactie op gang te brengen zijn het genereren van reacties en het krijgen van referenties.

Dit kun je ook automatiseren.

Zorg er voor dat je klanten een reactie kunnen geven op al je blogs, artikelen en webinars. Dat doe je door bij al die items een reactieveld op te nemen.

Verzin ook een handige manier om referenties te krijgen die ook echt werken. Bijvoorbeeld door iets aan te bieden aan je klanten, waarbij je ze via verschillende velden iets over zichzelf, jouw bedrijf, je product en de toegevoegde waarde daarvan laat invullen.

Op deze manier verhoog je de status van jouw business en je site in sterke mate.

Social media in plaats van een forum

Enkele jaren geleden was een forum de meest aangewezen manier om een site interactief te krijgen. Door de opkomst van social media zijn fora minder belangrijk geworden. In plaats daarvan kun je een social media community aan je site koppelen.

Vooral via Facebook is dat niet erg moeilijk. Vind je een community te ingewikkeld, zorg dan voor een facebook fanpage gekoppeld aan je site. Koppel de site meteen ook aan andere social media zoals Google+, LinkedIn en Pinterest.

Wees zelf ook interactief

Interactief zijn begint bij jezelf. Zorg met regelmaat voor berichten via de social media en nodig telkens uit tot respons. Verzin daarbij items waarvan je mag verwachten dat mensen het leuk vinden om te reageren.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • oproep hoe bezoekers omgaan met negatieve reacties op hun eigen communicatie
  • uitnodiging om terug- of vooruit te kijken naar een jaar
  • oproep je site te liken
  • oproep je bericht door te sturen
  • oproep sociaal te betalen (met een like) voor een dienst of product
  • uitnodiging voor een simpele quiz of game
  • oproep mee te doen aan een wedstrijd
  • uitnodiging een review te geven
  • uitnodigen om te reageren op jouw review

Binnen elke niche en elke online business zijn hierbij meer voorbeelden te verzinnen om je site echt interactief te maken. Wees daarbij creatief en orrigineel!

 

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “Interactief

Plaats een reactie


*