headershadow

Latest Blogposts

Opt-in

Als je door een goede SEO strategie steeds meer bezoekers op je site krijgt is de volgende stap is deze te verleiden om hun naam en e-mail adres aan jouw bedrijf toe te vertrouwen en zich in te schrijven op de mailinglijst.

Daarvoor moet je er dus eerst voor zorgen dat ze langer dan een paar seconden op je site blijven hangen. Meteen daarna beweeg je ze er toe hun gegevens in te vullen in het opt-in veld.

Een beproefde methode daarvoor is om de opt-in te verbinden met een (gratis) te downloaden cadeau. Dat kan van alles zijn. Belangrijk is dat dit cadeau de kern bevat van datgene dat je de bezoeker te bieden hebt.

Grijp hierbij terug op je propositie. Bij Windkracht62 was dat ‘De steun van ondernemers zijn bij het opzetten van hun business met behulp van Internet’

Om mijn bezoekers te verleiden mij hun gegevens toe te vertrouwen heb ik een e-book geschreven. Het omvat Mijn ultieme formule om internet eindelijk succesvol te integreren in je onderneming.

Ik ben in mijn opzet geslaagd, want anders las je deze regels nu niet (en ik hoop natuurlijk dat ik je tot dusver niet teleurstel in je verwachting).

Ik adviseer je om zelf ook een cadeau te creëren waarin je veel verwerkt dat van waarde is voor je bezoekers. Biedt de oplossing voor het probleem van je doelgroep. Alleen dan zal je een hoge conversie krijgen van losse bezoekers naar geregistreerde potentiële klanten (prospects).

Zet je opt-in veld en cadeau net als op mijn site in de rechterbovenhoek. Dat is de plek waar de meeste aandacht van een nieuwe bezoeker naar uit gaat.

Om je inspiratie te voeden, geef ik je een paar voorbeelden van pakkende slogans voor de gratis aanbieding bij je opt-in:

  • Winnen in google (internet marketing)
  • Bloemschik inspiratie (floralist)
  • 7 geheimen van succesvol beleggen (internet beleggen)
  • Dat doet ie anders nooit (honden universiteit)

Voor elke niche en bij elke propositie is een dergelijk cadeau te creëren. Dat kan een e-book zijn, een rapport, een videoserie, een checklist, etcetera. Zorg er vooral voor dat jouw potentiële klanten zich er helemaal mee identificeren.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Maarten Groensmit is de rechterhand van Ian Muller bij Windkracht62. Met zijn brede technische kennis neemt hij de uitdagingen van de website en techniek voor zijn rekening, en denkt hij mee over de strategie om van Windkracht62 een succes op het internet te maken.
Meer over

0 reacties op “Opt-in

Plaats een reactie


*