headershadow

Latest Blogposts

Vijf keuzes om als ondernemer iets groots te verrichten!

vijf keuzes voor ondernemers

Ik wil je wijzen op een korte animatie film over de keuzes die je als ondernemer moet maken om succesvol te zijn.

Bob Dylan zei het al: 'a hero is someone who understands the responsibility that comes with his freedom'.

Jij als ondernemer bepaalt zelf welk verschil je maakt.

In de film staan vijf stellingen centraal en de keuzes die nodig zijn om een werkelijk groot verschil te maken.

Je opdracht daarbij: vind een groots werk dat je leven in vervulling kan laten gaan!

Vijf stellingen, vijf keuzes voor elke ondernemer:

Voor wie de film te snel gaat, geef ik hieronder een samenvatting:

  1. Het wordt pas interessant als je de volledige verantwoordelijkheid neemt voor de keuzes die je maakt. Doe je echt mee of haak je af?
  2. Door je focus te veranderen, veranderen je de mogelijkheden. Vereng en verbreedt je blik. Ga je actief op zoek naar een nieuwe focus of hoop je dat er iets op je pad komt?
  3. Streef je doel volledig en integraal na. Bedenk niet alleen waar je ja tegen zegt, maar ook waar je nee tegen moet zeggen. Wil je krachtig vasthouden aan het nee, zodat het mogelijk wordt om je te commiteren aan het ja?
  4. Als iedereen tevreden is, dan schort er nog iets aan de grootsheid van je werk. Om iets groots te verrichten moet je standvastig zijn, tegen de haren in durven strijken en verwachtingen durven bij te stellen. Scepsisme, teleurstelling en weerstand vormen een maat voor succes en bewijzen dat je op de goede weg bent. Dus, houdt je iedereen te vriend of maak je duidelijk wat jij wilt?
  5. Als je alleen staat, kun je niets groots verrichten. Vergeet de eenzame strijder die het monster verslaat. Grootse werken zijn geen solistische prestaties. Het gaat weliswaar om jouw grote passie, maar in je eentje kun je het nooit tot een groots succes maken. Dus is de vraag: laat je anderen werkelijk meedoen of houdt je de deur gesloten.

Dus:

  • waag de sprong!
  • volg je passie!
  • zeg ja en nee!
  • wees duidelijk!
  • en laat anderen meedoen!

En, ...

'Hoewel niemand op zijn schreden terug kan keren en een compleet nieuwe start kan maken, kan iedereen vanuit het hier en nu beginnen aan een gloednieuw einde', Carl Bard, schrijver.

Succesvol worden op Internet?
Download nu GRATIS e-book "Succes met Internet"
We hate spam just as much as you

Ian Muller is eigenaar van Windkracht62, strategisch adviseur en innovatiemanager. Windkracht62 biedt een platform aan ondernemers, instellingen en uitgevers die internet met succes willen inpassen in hun business. Met meer dan 20 jaar ervaring in de publicatie en media branche helpt en coacht hij ondernemers met hun bedrijf.
Meer over

0 reacties op “Vijf keuzes om als ondernemer iets groots te verrichten!

Plaats een reactie


*